fbpx

ÖSTERSUND – VINTEROPLEVELSER I BYEN

Jämtland Härjedalens største by Östersund har et væld af vinteraktiviteter kun 15 minutter fra Åre/Östersund lufthavn for dem, der vil have mere end skiløb på en vinterferie i Sverige. Byen ligger lige ved Sveriges femte største sø Storsjön. Om vinteren lægger søen is til både skøjteløb, langrendsløb og isfiskeri.

Vintercykling Medvinden Östersund
Winter bicycling on the frozen lake Storsjön in Östersund. Photo: Visit Östersund

Til familien der vil have mere end ski på deres skiferie

Östersund er regionens hovedstad og nærheden mellem byen og fjeldene er blot en af de ingredienser, der gør byen til en unik destination. Der er 90 km langrendsspor og to alpine pister i byen. Siden 2010 har Östersund været en UNESCO Creative City of Gastronomy, på baggrund af gastronomiske højdepunkter baseret på den regionale madkultur. Byen har et rigt restaurantudbud, shopping, masser af hoteller og en levende bykerne, som præges af, at det er en universitetsby med mange studenter.


Barn skidåkning Östersund Göran Strand
The kids ski with a view of Östersund. Photo: Göran Strand

En skiferie i Östersund tilbyder

Moose garden Östersund
Moose Garden is just minutes from the city center of Östersund.

Transport

Fly: Man kan rejse direkte med SAS fra København til Åre/Östersund Lufthavn, der ligger kun 15 minutter fra centrum af Östersund.

Tog: Både Snälltåget og SJ kører fra Malmö til Östersund.

Bil: 580 km fra Oslo, 870 km fra Göteborg, 1.000 km fra Malmö.

Mere om att rejse til Östersund og en skiferie i Sverige.

 

Spark Medvinden Visit Östersund
They call it a kick. Photo: Visit Östersund
Storsjön vinter Oviksfjällen Östersund Johannes Poignant
Skating with the mighty backdrop of the Oviken Mountains. Photo: Johannes Poignant | Visit Östersund

Oplysninger om Östersund:

Store og mindre destinationer for en skiferie i Sverige

Et stort eller et mindre skisportssted kan have forskellige fordele afhængig af, hvad du søger, og hvilken alder og skierfaring I har i familien. Et mindre sted er mere overskueligt, ofte med færre gæster og mere plads på pisterne, og ro på når man skal tage liften. Er børnene store nok til at køre lidt selv, er det ofte nemt at aftale, at man ses et aftalt centralt sted, uden at skulle bekymre sig for, at børnene bliver væk på vejen. Det kunne fx være Trillevallen, Bydalsfjällen, Lofsdalen eller Storlien. Vil du mere end at stå på ski, passer byen Östersund dig.

Et større sted har flere muligheder, mere varieret skiløb, og hvis familiens skierfaring spænder bredt, kan det være en fordel, så både nybegyndere og erfarne får en god oplevelse. De større skisportssteder har flere faciliteter, fx indendørs aktiviteter, hvis der er brug for noget variation. Gode store skisportssteder er fx Åre, hvor områderne Åre Björnen og Duved-Tegefjäll er de mest børnevenlige. Vemdalen og Funäsfjällen tilbyder også en meget bred vifte af pister og faciliteter, der passer til både begyndere og erfarne skiløbere.

Skip to content