fbpx

ÅRE – SKANDINAVIENS ALPINE HOVEDSTAD

Åre er Nordeuropas største skisportsted og et sikkert valg til en skiferie i Sverige med førsteklasses skiløb både på og uden for pisterne. Byen har arrangeret flere alpine verdensmesterskaber, den arrangerer hvert år World Cup for damer og har gode skimuligheder for både begyndere og erfarne skiløbere.

Skidåkning tillsammans i Åre Skistar
Skiing together. Photo: Skistar Åre

Førsteklasses restauranter og et livligt natteliv

Destinationen tilbyder 88 pister i alle sværhedsgrader og 46 lifter fordelt på områderne Åre by, Åre Björnen og Duved-Tegefjäll, hvor Åre Björnen og Duved-Tegefjäll er de mest børnevenlige. Den længste pist er 6,5 km lang. Åre tilbyder skiløb fra 1420 meter over havets overflade og faldhøjden er 890 meter. Dele af området er åbent indtil den første weekend i maj. Åre har over 100 km langrendsløjper og et stort udbud af overnatningsmuligheder i alt fra hytter og lejligheder til lækre hoteller. I den stemningsfulde gamle fjeldby er der et stort udvalg af førsteklasses restauranter og caféer og et livligt after ski- og natteliv, så der er masser af muligheder for at slappe af og nyde aftenerne efter en aktiv dag på pisterne.

“Åre er perfekt til en gruppe, der gerne vil lære hinanden at kende og skabe bedre betingelser for samarbejde. Rejsen til og fra Åre er supernem med direkte fly fra København til Åre Östersund Lufthavn og transfer direkte til Åre. Byen er omgivet af et fantastisk fjeldmiljø, som giver smukke og inspirerende omgivelser for et møde eller en teambuildingaktivitet. Fjeldene i Åre tilbyder en unik mulighed for at udforske naturen og nyde frisk luft, hvilket kan styrke båndene i gruppen og skabe minder, der varer hele livet.”

Skiing Åre Skistar
Update in the Ski lift. Photo: Skistar Åre

En skiferie i Åre tilbyder

 

 

Skidåkning Åre Skistar
With a view of the border mountains in west Jämtland. Photo: Skistar Åre

Transport

Fly: Man kan rejse direkte med SAS fra København til Åre/Östersund Lufthavn, som ligger 1,5 time fra Åre med mulighed for at booke flytransfer.

Tog: Der er togafgange med både Snälltåget og SJ fra Malmö til Åre.

Bil: 640 km fra Oslo, 840 km fra Göteborg, 110 km fra Malmö.

Mere om att rejse til Åre og en skiferie i Sverige.

Barn skidåkning Åre
The kids love to explore the ski slopes of Åre. Photo: Skistar Åre

Store og mindre destinationer for en skiferie i Sverige

Et stort eller et mindre skisportssted kan have forskellige fordele afhængig af, hvad du søger, og hvilken alder og skierfaring I har i familien. Et mindre sted er mere overskueligt, ofte med færre gæster og mere plads på pisterne, og ro på når man skal tage liften. Er børnene store nok til at køre lidt selv, er det ofte nemt at aftale, at man ses et aftalt centralt sted, uden at skulle bekymre sig for, at børnene bliver væk på vejen. Det kunne fx være Trillevallen, Bydalsfjällen, Lofsdalen eller Storlien. Vil du mere end at stå på ski, passer byen Östersund dig.

Et større sted har flere muligheder, mere varieret skiløb, og hvis familiens skierfaring spænder bredt, kan det være en fordel, så både nybegyndere og erfarne får en god oplevelse. De større skisportssteder har flere faciliteter, fx indendørs aktiviteter, hvis der er brug for noget variation. Gode store skisportssteder er fx Åre, hvor områderne Åre Björnen og Duved-Tegefjäll er de mest børnevenlige. Vemdalen og Funäsfjällen tilbyder også en meget bred vifte af pister og faciliteter, der passer til både begyndere og erfarne skiløbere.

Skip to content