fbpx

Børnevenlig skiferie: Sneklædte eventyr for hele familien til en god pris

Når vinteren indtager Jämtland Härjedalen i Sverige, forvandles regionen til et skiparadis med vidunderlige sneklædte landskaber og et væld af muligheder for alle skientusiaster. Området er ikke kun for de erfarne skiløbere; det er også en ideel destination for børnefamilier, der leder efter en hyggelig skiferie i Sverige.

Her kan hele familien nyde at stå på ski sammen til en fornuftig pris. Lige nu er den svenske valutakurs rekordlav, bland andet derfor er priserne ofte mere overkommelige sammenlignet med mange andre europæiske skidestinationer. Det betyder, at du kan spare penge uden at gå på kompromis med kvaliteten af din skiferie.

Skidor Hovärken Lofsdalen Loffe
The children ski with Loffe the blueberry bear in Lofsdalen. Photo: Destination Lofsdalen

Familievenlige skisportssteder med børnevenlig skiskole

Jämtland Härjedalen byder på adskillige skisportssteder, der er velegnede til familier. Alle destinationer har børneområder og skiskole, der er pædagogisk og tilpasset børnenes alder. Der er også særlige eventyrpister designet specielt til de yngste skiløbere, som er fyldt med sjove udfordringer og farverige figurer. Her kan børnene lære at stå på ski på en sjov og sikker måde. Der er snowparks særligt for børnene, – de unge er ofte modigere end deres forældre. Børnene kan deltage i skiskoler, hvor dygtige instruktører lærer dem de grundlæggende færdigheder og sørger for, at de har det sjovt på pisterne.

Skiskole på destinationerne i Jämtland Härjedalen

 

Hundsläde dogsled Vemdalen Kenneth Grym
Dogsledge in Destination Vemdalen. Photo: Kenneth Grym

Vinteraktiviteter uden for pisterne

Destinationerne i Jämtland Härjedalen byder også på et væld af vinteraktiviteter uden for pisterne. Som familie kan man prøve kræfter med hundeslædekørsel, sneskovandring og snescooterture. Dette er en fantastisk måde at udforske det smukke vinterlandskab på og opleve naturens vidundere. Børnene vil elske at tage på eventyr i den dybe, hvide sne og opleve spændingen ved vinteren på en ny måde.

Prøv fx disse aktiviteter

New lodge in Hovde 2023 Bydalsfjällen
Brand new lodging in Hovde, Bydalsfjällen. Photo: Göran Strand

Overnatning

På en skiferie i Sverige findes der alle former for familievenlig overnatning på skidestinationerne: hotel, lejligheder, hytter og Ski Lodges. Overnatningen er som oftest ski-in/ski-out, så der slet ikke er brug for bil i løbet af skiferien. Man hopper bare på skiene direkte ved døren og glider ned til den nærmeste lift. Mange hoteller og Ski Lodges er har med faciliteter som børneklubber, legeområder og børnemenuer. Så er det nemt for både børn og forældre at nyde skiferien.

SAS flyg tidtabell vinter 2023 2024 Köpenhamn Östersund Åre
Direct flights between Copenhagen and Åre Östersund Airport 2023/2024 December 21st to February 28th. Photo: Anne Adsten

Transport til skiferien i Sverige

Det er nemt at rejse til Jämtland Härjedalen med direkte SAS-fly fra København til Åre/Östersund lufthavn. Man kan også tage toget fra Malmö direkte til skipisterne med Snälltåget eller SJ, eller tage bilen fx med færge til Gøteborg eller Oslo og køre gennem vinterlandskabet derfra. Der er færgeforbindelse mellem Frederikshavn – OsloKøbenhavn – Oslo og Frederikshavn – Göteborg.

Sne i massevis

Jämtland Härjedalen er kendt for sin imponerende snekvalitet og snegaranti. Med en gennemsnitlig sæson, der varer fra november til april, kan du være sikker på, at der er masser af frisk sne på pisterne og ude i terrænet.

Winter fun in Trillevallen Mats Lind
Winter fun in Trillevallen. Photo: Mats Lind

Store og mindre destinationer for en skiferie i Sverige

Et stort eller et mindre skisportssted kan have forskellige fordele afhængig af, hvad du søger, og hvilken alder og skierfaring I har i familien. Et mindre sted er mere overskueligt, ofte med færre gæster og mere plads på pisterne, og ro på når man skal tage liften. Er børnene store nok til at køre lidt selv, er det ofte nemt at aftale, at man ses et aftalt centralt sted, uden at skulle bekymre sig for, at børnene bliver væk på vejen. Det kunne fx være Trillevallen, Bydalsfjällen, Lofsdalen eller Storlien. Vil du mere end at stå på ski, passer byen Östersund dig.

Et større sted har flere muligheder, mere varieret skiløb, og hvis familiens skierfaring spænder bredt, kan det være en fordel, så både nybegyndere og erfarne får en god oplevelse. De større skisportssteder har flere faciliteter, fx indendørs aktiviteter, hvis der er brug for noget variation. Gode store skisportssteder er fx Åre, hvor områderne Åre Björnen og Duved-Tegefjäll er de mest børnevenlige. Vemdalen og Funäsfjällen tilbyder også en meget bred vifte af pister og faciliteter, der passer til både begyndere og erfarne skiløbere.

 

 

Barn skidåkning Åre
The kids love to explore the ski slopes of Åre. Photo: Skistar Åre

Skip to content