fbpx

BYDALSFJÄLLEN – SVERIGES FEMTE STØRSTE SKIOMRÅDE

Bydalen er, talt i antal pister, Sveriges femtestørste skiområde med de i alt 55 pister og 16 lifter i varieret terræn. Det er et snesikkert område med pister i alle farver, hvoraf de fleste er røde. Der er gode skimuligheder for både erfarne og nye skiløbere. Faldhøjden er 420 meter. Bydalen er kendt for god carving og en meget hyggelig atmosfære.

Sportlov Bydalsfjällen
Ski holiday in Bydalsfjällen.

I Bydalsfjällen bor man komfortabelt i hytter og lejligheder tæt på lifterne. Her er flere restauranter både til frokost og middag. I Bydalen er der 65 km langrendsspor. Et roligt skisportssted hvor man får meget for pengene og masser af plads på pisterne, perfekt til en skiferie for den skiglade familie der har lyst til en skiferie i Sverige.

Hovde boende Göran Strand
Stay in new apartments in Hovde, Bydalsfjällen. Photo: Göran Strand

En skiferie i Bydalen tilbyder

Mountain spirit chalets Bydalsfjällen
Mountain spirit, new chalets in Bydalsfjällen.

Transport

Fly: Man kan rejse direkte med SAS fra København til Åre/Östersund Lufthavn, som ligger 1,5 time fra Bydalen med mulighed for at booke flytransfer med flytaxi eller køre i lejet bil fra lufthavnen.

Bil: 580 km fra Oslo, 780 km fra Göteborg, 1050 km fra Malmö.

Tog: Tag toget til Östersund (Snälltoget eller SJ) og lej en bil eller tag offentlig transport til destinationen.

Mere om att rejse til Bydalsfjällen og en skiferie i Sverige.

Bydalsfjällen J Sjöman
Bydalsfjällen. Foto: J Sjöman

Oplysninger om Bydalsfjällen

Store og mindre destinationer for en skiferie i Sverige

Et stort eller et mindre skisportssted kan have forskellige fordele afhængig af, hvad du søger, og hvilken alder og skierfaring I har i familien. Et mindre sted er mere overskueligt, ofte med færre gæster og mere plads på pisterne, og ro på når man skal tage liften. Er børnene store nok til at køre lidt selv, er det ofte nemt at aftale, at man ses et aftalt centralt sted, uden at skulle bekymre sig for, at børnene bliver væk på vejen. Det kunne fx være Trillevallen, Bydalsfjällen, Lofsdalen eller Storlien. Vil du mere end at stå på ski, passer byen Östersund dig.

Et større sted har flere muligheder, mere varieret skiløb, og hvis familiens skierfaring spænder bredt, kan det være en fordel, så både nybegyndere og erfarne får en god oplevelse. De større skisportssteder har flere faciliteter, fx indendørs aktiviteter, hvis der er brug for noget variation. Gode store skisportssteder er fx Åre, hvor områderne Åre Björnen og Duved-Tegefjäll er de mest børnevenlige. Vemdalen og Funäsfjällen tilbyder også en meget bred vifte af pister og faciliteter, der passer til både begyndere og erfarne skiløbere.

Skip to content