fbpx

FUNÄSFJÄLLEN – ALPINT SKILØB I SEKS SKIOMRÅDER PÅ SAMME LIFTKORT

Funäsfjällen i Sverige dækker hele seks skiområder: Tänndalen, Tänndalsvallen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket og Kappruet med i alt 35 lifter og 144 pister. Der er varieret offpiste skiløb, fire snowparks og flere børnevenlige skiområder på ét og samme skipas.

Parkåkning Funäsfjällen Tänndalen Emrik Jansson
Fun Park in Funäsfjällen. Photo: Emrik Jansson

Alle typer af pister og løjper i verdensklasse

Faldhøjden i Funäsfjällen er 363 meter, og her falder masser af sne. Her findes virkelig noget for alle, der er på udkig efter en skiferie i Sverige, med alle typer af pister og gode muligheder for off-piste-skiløb, da der falder masser af sne her. Man står på ski både oppe på højfjeldet og beskyttet for vinden nede i skoven. Ud over selve skiløbet er man altid tæt på god mad på de mange restauranter og storslået udsigt i Funäsfjällen. Området har vundet flere priser, blandt andet førstepris som Sveriges bedste skisportssted. Her findes alle typer af overnatning, lejligheder, hytter og hoteller med all-inklusive. Der er gode muligheder for at stå på langrendsski, og sæsonen er lang, fra oktober til maj. Der er totalt 300 km velpræparerede langrendsspor, og her kan man udfolde sig løjper i verdensklasse. Funäsfjällen ligger kun 1 time i bil fra den lille by Røros, der er på UNESCO’s verdensarvsliste i Norge.

Myskoxcenter Funäsfjällen Sara Gärdegård
Muskox center in Funäsfjällen. Photo: Sara Gärdegård | Destination Funäsfjällen

En skiferie i Funäsfjällen tilbyder

Solgrop i Bruksvallarna Roger Borgelid
Swedish fika in the snow. Photo: Roger Borgelid

Transport

Bil: 420 km fra Oslo, 700 km fra Göteborg, 920 km fra Malmö

Tog: Snälltåget sælger ture til Tänndalen og Ramundberget i Funäsfjällen.

Mere om att rejse til Funäsfjällen og en skiferie i Sverige.

Längdåkning Roger Borgelid Funäsfjällen
XC skiing in Funäsfjällen. Photo: Roger Borgelid
Kappruet Funäsfjällen Roger Borgelid
Kappruet is one of the smaller resorts in Funäsfjällen. Photo: Roger Borgelid

Store og mindre destinationer for en skiferie i Sverige

Et stort eller et mindre skisportssted kan have forskellige fordele afhængig af, hvad du søger, og hvilken alder og skierfaring I har i familien. Et mindre sted er mere overskueligt, ofte med færre gæster og mere plads på pisterne, og ro på når man skal tage liften. Er børnene store nok til at køre lidt selv, er det ofte nemt at aftale, at man ses et aftalt centralt sted, uden at skulle bekymre sig for, at børnene bliver væk på vejen. Det kunne fx være Trillevallen, Bydalsfjällen, Lofsdalen eller Storlien. Vil du mere end at stå på ski, passer byen Östersund dig.

Et større sted har flere muligheder, mere varieret skiløb, og hvis familiens skierfaring spænder bredt, kan det være en fordel, så både nybegyndere og erfarne får en god oplevelse. De større skisportssteder har flere faciliteter, fx indendørs aktiviteter, hvis der er brug for noget variation. Gode store skisportssteder er fx Åre, hvor områderne Åre Björnen og Duved-Tegefjäll er de mest børnevenlige. Vemdalen og Funäsfjällen tilbyder også en meget bred vifte af pister og faciliteter, der passer til både begyndere og erfarne skiløbere.

Skip to content