fbpx

Lofsdalen – masser af natursne og skioplevelser for pengene

Lofsdalen er et lille familievenligt skisportssted i Sverige, hvor man får meget for pengene. Her er alt inden for rækkevidde. Perfekt, når familiens medlemmer gerne vil noget forskelligt på pisterne, men stadig gerne vil mødes til frokost. Lofsdalen har Sveriges største faldhøjde syd for Åre.

Skidor Hovärken Lofsdalen Loffe
The children ski with Loffe the blueberry bear in Lofsdalen. Photo: Destination Lofsdalen

Sveriges bedste fjelddestination 2023

Lofsdalen har Sveriges største faldhøjde syd for Åre med 492 meter. Det alpine skiløb udfolder sig på de 25 pister, både de lette for begynderne og de stejle for dem, der vil have en ordentlig udfordring. Der er også god mulighed for at køre sikker off-piste i masser af dyb sne i skiområdet. Der er 9 forskellige lifter. Lofsdalen har en af Sveriges stejleste pister og en whiskybar med en 360-graders udsigt, på toppen af bjerget Hovärken, 1.225 meter over havet. Der er også flere gode restauranter til lidt ekstra hygge på skiferien til Sverige. Lofsdalen blev udnævnt til Sveriges bedste fjelddestination 2023 ved Grand Travel Awards. I Lofsdalen bor man i dejlige store hytter, lejligheder eller på hotel.

“Lofsdalen passer virkelig godt til familier. De mindre børn kan stå på ski i børnebakken hele formiddagen og lege om eftermiddagen. De større børn og forældrene har valget mellem flere pister med forskellige sværhedsgrader i samme område, også nogle i stejlere terræn. Hvis nogen i familien vil stå på langrendsski, efter nogle timer på pisterne, begynder langrendsløjperne lige i nærheden af lifterne. Lofsdalen er perfekt for familier, der ønsker nærhed mellem alle aktiviteter. Hvis gæster fra Danmark vælger at tage færgen til Oslo og derefter køre gennem det smukke vinterlandskab, tager det ikke lang tid at komme til Lofsdalen.”

 

Tina, direktør Destination Lofsdalen

Skidåkning i Lofsdalen
Skiing with a view in Lofsdalen.

En skiferie i Loftsdalen tilbyder

Längdåkning i Lofsdalen
XC skiing in Lofsdalen.

Transport:

Bil: 380 km fra Oslo, 615 km fra Göteborg, 900 km fra Malmö.

Mere om att rejse til Lofsdalen og en skiferie i Sverige.

Snow mobile Lofsdalen
Guided tour with snow mobiles in Lofsdalen.
Snow yoga Lofsdalen
Snow Yoga on reindeer skins with Lofsdalen Outdoor.
Bad och bastu Uppvallens fäbod Lofsdalen
A dip in the mountain creek and a warm sauna afterwards at Uppvallen Shieling in Lofsdalen.

Store og mindre destinationer for en skiferie i Sverige

Et stort eller et mindre skisportssted kan have forskellige fordele afhængig af, hvad du søger, og hvilken alder og skierfaring I har i familien. Et mindre sted er mere overskueligt, ofte med færre gæster og mere plads på pisterne, og ro på når man skal tage liften. Er børnene store nok til at køre lidt selv, er det ofte nemt at aftale, at man ses et aftalt centralt sted, uden at skulle bekymre sig for, at børnene bliver væk på vejen. Det kunne fx være Trillevallen, Bydalsfjällen, Lofsdalen eller Storlien. Vil du mere end at stå på ski, passer byen Östersund dig.

Et større sted har flere muligheder, mere varieret skiløb, og hvis familiens skierfaring spænder bredt, kan det være en fordel, så både nybegyndere og erfarne får en god oplevelse. De større skisportssteder har flere faciliteter, fx indendørs aktiviteter, hvis der er brug for noget variation. Gode store skisportssteder er fx Åre, hvor områderne Åre Björnen og Duved-Tegefjäll er de mest børnevenlige. Vemdalen og Funäsfjällen tilbyder også en meget bred vifte af pister og faciliteter, der passer til både begyndere og erfarne skiløbere.

Skip to content