fbpx

Skiferie i Sverige – rejsen til skiparadiset Jämtland Härjedalen

Der er mange måder at komme frem til skidestinationerne i svenske Jämtland Härjedalen. SAS flyver direkte fra Københavns Lufthavn til Åre/Östersund lufthavn. Der er direkte tog fra Malmö med Snälltåget eller via Stockholm med SJ, og selvfølgelig kan man tage bilen, fx med færge til Gøteborg eller Oslo og derfra køre gennem vinterlandskabet til en dejlig skiferie i Sverige.

SAS flyg tidtabell vinter 2023 2024 Köpenhamn Östersund Åre
Direct flights between Copenhagen and Åre Östersund Airport 2023/2024 December 21st to February 28th. Photo: Anne Adsten

Fly direkte til skiferien

Man kan rejse direkte med SAS fra København til Åre/Östersund Lufthavn. SAS flyver en eller flere gange om ugen i perioden 21. december 2023 til 28. februar 2024. Det er også muligt at flyve til Stockholm Arlanda og videre mod Åre/Östersund lufthavn med SAS eller BRA.

Lufthavnen Åre/Östersund ligger cirka 15 minutter fra byen Östersund, og cirka en time og et kvarter fra skidestinationen Åre. Der er transferbus fra lufthavnen til Åre. Det tager 1,5 time at køre til Trillevallen og Bydalsfjällen fra lufthavnen. Der er cirka 2 timers kørsel til Vemdalen og Storlien. Det er muligt at booke flytransfer med taxi till Vemdalen og med taxi Beep Beep Transport til Vemdalen.

Hertz, Sixt, Avis, Budget og Europcar har udlejning i lufthavnen, hvis man ønsker at køre til skidestinationen og have adgang til bil i løbet af skiferien. Lejebil skal bookes på forhand.

Tåg vinter Vemdalen Röjan
The train arrives in Röjan for further access to Destination Vemdalen by bus.

Ta toget til din skiferie i Sverige

Man kan nemt og komfortabelt rejse med tog fra Malmö hele vejen til fjeldene i området. Snälltoget kører nattog, der går direkte til Östersund, Undersåker (Trillevallen), Åre, Duved og Storlien. Snälltoget har desuden rejser til Vemdalen og Funäsfjällen med nattog og bus fra stationen Röjan. SJ kører tog via Stockholm hele vejen til Östersund og Åre. Det er muligt med et skift til bus (Länstrafiken) at nå til Bydalsfjällen og med en shuttlebus til Trillevallen fra stationen i Undersåker, med SJ eller Snälltoget.

Læs mere om Snälltoget til skidestinationerne i området.

Læs mere om Snälltåget til Vemdalen og Funäsfjällen.

Skidlift barn Trillevallen Mats Lind
A safe and fun ski lift for kids in Trillevallen. Photo: Mats Lind

Bil og færge til skiferien

At køre egen bil til fjeldene giver en stor fleksibilitet og frihed. Hvis man kombinerer bilturen med færge til Gøteborg eller Oslo korter man køreturen væsentligt af. Der er færgeforbindelse mellem Frederikshavn – Oslo, København – Oslo og Frederikshavn – Göteborg. Funäsfjällen og Lofsdalen, som er de sydligste af skidestinationerne i Jämtland Härjedalen, nås bedst med bil.

  • Oslo-Lofsdalen 5 timer (380 km)
  • Göteborg-Lofsdalen 8 timer (680 km)
  • Oslo-Funäsfjällen 6 timer (430 km)
  • Göteborg-Funäsfjällen 9 timer (665 km)

Vinterføre og vinterkørsel i Sverige

Mange hovedveje i Sverige saltes for at forbedre trafiksikkerheden, mens mindre veje ofte kan have et lag af sne og is om vinteren. Sørg for at have pigdæk eller rigtig gode pigfri vinterdæk, så du kan køre sikkert i vinterlandskabet. Hold udkig efter vilde dyr som elge og rensdyr, og kør forsigtigt.

Mellem 1. december og 31. marts er det et lovkrav at bruge vinterdæk (pigdæk eller vinterdæk uden pigge), hvis der er vintervejr i Sverige. Det er forbudt at bruge pigdæk mellem 16. april og 30. september, medmindre der er eller forventes at være vintervejr.

View slopes Storlien Hotel
Stunning views from the slopes in Storlien. Photo: Storlien Högfjällshotell
Skidleken östersund Sverker Berggren
Foto: Sverker Berggren
Skip to content