fbpx

Storlien – for grænseløst skiløb

Storlien ved den norske grænse vest for Åre er en klassisk skidestination med en lang historie, -selv den svenske konge tager hertil på skiferie. Storlien har en god blanding af pæne og harmoniske pister for en dejlig skiferie i Sverige.

Skidåkning i Storlien
Skiing in Storlien. Photo: Storliens högfjällshotell

Det nyrenoverede højfjeldshotel kan ses på afstand

Der er 9 lifter og 23 pister, en stor Fun Park og en Fun Park specielt for børn. Langrendsområdet ligger lige over Högfjällshotellet og består af i alt 38 km præparerede spor. Den elektriske lysløjpe er 4,5 km eller 2,5 km og præpareres hver morgen i hele sæsonen. Overnatning sker på nyrenoverede Högfjällshotellet, som er et af Sveriges største og ældste fjeldhoteller med 200 værelser, restauranter, barer, fitnesscenter, pool og meget mere.

Restaurang Storliens högfjällshotell
The restaurant at Storliens högfjällshotell.

En skiferie i Storlien tilbyder

Storliens högfjällshotell längdåkning
XC skiing around Storliens högfjällshotell

Transport

Fly: Man kan rejse direkte med SAS fra København til Åre/Östersund Lufthavn, som ligger 2,5 timer med bil fra Storlien, eller med bus fra lufthavn til Östersund og derfra tog til Storlien. Eller direkte med SAS fra København til Trondheim/Værnes Lufthavn, som ligger 1 time fra Storlien med bil (1,5 timer med tog).

Tog: Med SJ eller Snälltoget direkte til Storlien.

Bil: 600 km fra Oslo, 900 km fra Göteborg, 1.155 km fra Malmö.

Mere om att rejse til Storlien og en skiferie i Sverige.

Storliens högfjällshotell time together
Time together. Photo: Storliens högfjällshotell
Pool bad Storliens högfjällshotell
Relax in the pool after a day on the slopes. Photo: Storliens högfjällshotell
God mat Storliens högfjällshotell
Tasty meals at Storliens högfjällshotell

Store og mindre destinationer for en skiferie i Sverige

Et stort eller et mindre skisportssted kan have forskellige fordele afhængig af, hvad du søger, og hvilken alder og skierfaring I har i familien. Et mindre sted er mere overskueligt, ofte med færre gæster og mere plads på pisterne, og ro på når man skal tage liften. Er børnene store nok til at køre lidt selv, er det ofte nemt at aftale, at man ses et aftalt centralt sted, uden at skulle bekymre sig for, at børnene bliver væk på vejen. Det kunne fx være Trillevallen, Bydalsfjällen, Lofsdalen eller Storlien. Vil du mere end at stå på ski, passer byen Östersund dig.

Et større sted har flere muligheder, mere varieret skiløb, og hvis familiens skierfaring spænder bredt, kan det være en fordel, så både nybegyndere og erfarne får en god oplevelse. De større skisportssteder har flere faciliteter, fx indendørs aktiviteter, hvis der er brug for noget variation. Gode store skisportssteder er fx Åre, hvor områderne Åre Björnen og Duved-Tegefjäll er de mest børnevenlige. Vemdalen og Funäsfjällen tilbyder også en meget bred vifte af pister og faciliteter, der passer til både begyndere og erfarne skiløbere.

Skip to content