fbpx

TRILLEVALLEN – EN ROLIG OG AUTENSTISK SKIPERLE

Med sine 8 lifter og 21 fortrinsvis røde pister er Trillevallen en lille skiperle, der tilbyder prisvenligt skiløb for mange typer af skiløbere. Trillevallen er en familiefavorit til en skiferie i Sverige med et overskueligt, børnevenligt skisystem i et fantastisk højfjeldsmiljø.

Trillevallen Mats Lind
The kids love to ski in Trillevallen. Photo: Mats Lind

Stolelift og hyggelig restaurant til trætte ben

Faldhøjden i Trillevallen er 250 meter. Når børn og ben begynder at blive trætte, kan man tage en pause på restaurant Ripan, som ligger centralt placeret ved pisterne. Overnatningsmulighederne ligger lige ved lifterne og spænder fra Trillevallen Högfjällshotell til dejlige lejligheder. Trillevallen har hele 120 km langrendsspor. Og, du kan tage på dagsture til de nærliggende bjerglandsbyer Vålådalen, Ottsjö og Edsåsdalen eller helt til Åre.

“Trillevallen er velegnet til dem, der ønsker at finde et hyggeligt, klassisk højfjeldshotel med gode skimuligheder i nærheden. Et hotel, hvor man efter sauna og brusebad, spiser en god middag om aftenen og derefter samles i gildesalen for at tale om dagens oplevelser, spille billard og dart. Det er nemt at tage toget til Undersåker og blive hentet i minibus af hotellet for en kort tur til Trillevallens højfjeldshotel.”

Sandra Landén, hotelchef

Trillevallen Mats Lind
Cosy room in Trillevallen. Photo: Mats Lind

En skiferie i Trillevallen tilbyder

Dagsudflugt til Åre, kun 25 minutter med bil.

Trillevallen Mats Lind
Nordic Skiing in Trillevallen. Photo: Mats Lind

Transport:

Fly: Man kan rejse direkte med SAS fra København til Åre/Östersund Lufthavn, som ligger 1,5 timer fra Trillevallen med mulighed for at booke flytransfer med taxi, eller tage via Åre (med skift i byen Undersåker) og derfra med Trillevallens shuttlebus.

Tog: Både Snälltåget og SJ kører fra Malmö til Undersåker, hvor Trillevallens transfer henter dig gratis.

Bil: 640 km fra Oslo, 670 km fra Göteborg, 910 km fra Malmö.

Mere om at rejse til Trillevallen og en skiferie i Sverige

Trillevallen Mats Lind
Kids ski area in Trillevallen. Photo: Mats Lind
Trillevallen Mats Lind topptur
Houte Route in Trillevallen. Photo: Mats Lind
Trillevallen Mats Lind
Skiing in Trillevallen. Photo: Mats Lind

Store og mindre destinationer for en skiferie i Sverige

Et stort eller et mindre skisportssted kan have forskellige fordele afhængig af, hvad du søger, og hvilken alder og skierfaring I har i familien. Et mindre sted er mere overskueligt, ofte med færre gæster og mere plads på pisterne, og ro på når man skal tage liften. Er børnene store nok til at køre lidt selv, er det ofte nemt at aftale, at man ses et aftalt centralt sted, uden at skulle bekymre sig for, at børnene bliver væk på vejen. Det kunne fx være Trillevallen, Bydalsfjällen, Lofsdalen eller Storlien. Vil du mere end at stå på ski, passer byen Östersund dig.

Et større sted har flere muligheder, mere varieret skiløb, og hvis familiens skierfaring spænder bredt, kan det være en fordel, så både nybegyndere og erfarne får en god oplevelse. De større skisportssteder har flere faciliteter, fx indendørs aktiviteter, hvis der er brug for noget variation. Gode store skisportssteder er fx Åre, hvor områderne Åre Björnen og Duved-Tegefjäll er de mest børnevenlige. Vemdalen og Funäsfjällen tilbyder også en meget bred vifte af pister og faciliteter, der passer til både begyndere og erfarne skiløbere.

Skip to content