fbpx

VEMDALEN – EN ÆGTE FJELDOPLEVELSE

Vemdalen er et stort skiområde beliggende i hjertet af Sverige, perfekt for en lækker skioplevelse. Vemdalen får typisk sne tidligt og er en snesikker skidestination, som ofte åbner som en af de første på sæsonen. Skiløbet er behageligt og familievenligt med flere nybyggede lifter og brede pister, men også med udfordrende stejle pister.

Isfiske Klövsjö Vemdalen Kenneth Grym
Winter fishing in Klövsjö, Destination Vemdalen. Photo: Kenneth Grym

Alt man kan ønske sig til en god skiferie

Der er i alt 58 pister fra grøn til sort og 42 skilifte fordelt på de tre områder Klövsjö/Storhogna, Vemdalsskalet og Björnrike. Faldhøjden i Vemdalen er 470 meter. De fleste af overnatningsmulighederne ligger tæt på pisterne og lifterne. Man kan vælge at bo i lejligheder, hytter eller på luksuriøse hoteller. I Vemdalen er der over 100 km langrendsløjper og mulighed for at stå på langrend både i dalen og oppe på højfjeldet. Restaurantudbuddet er rigeligt med over 35 restauranter, her er med andre ord alt, man kan ønske sig til en god skiferie i Sverige.

Parkskidåkning Vemdalen
Park features for every level of skiers. Photo: Skistar Vemdalen

En skiferie i Vemdalen tilbyder

Carving Vemdalen Skistar
Carving at its best. Photo: Skistar Vemdalen

Transport

Fly: Man kan rejse direkte med SAS fra København til Åre/Östersund Lufthavn, som ligger 1,5 timer fra Vemdalen med mulighed for at booke flytransfer med flytaxi eller køre i lejet bil fra lufthavnen. Har du booket overnatning i Björnrike, er transferen kortere med Jonairs fly til lufthavnen i Sveg. Taxatransfer bestilles via Taxi Klövsjö Vemdalen.

Tog: Snälltåget kører fra Malmö til Vemdalen med skift på Röjan station til shuttlebus.

Bil: 450 km fra Oslo, 670 km fra Göteborg, 910 km fra Malmö.

Mere om at rejse til Vemdalen og en skiferie i Sverige.

kvällsskidåkning Björnrike Skistar Vemdalen
Night skiing in Björnrike. Photo: Skistar Vemdalen
Hundsläde dogsled Vemdalen Kenneth Grym
Dogsled in Vemdalen. Photo: Kenneth Grym

Store og mindre destinationer for en skiferie i Sverige

Et stort eller et mindre skisportssted kan have forskellige fordele afhængig af, hvad du søger, og hvilken alder og skierfaring I har i familien. Et mindre sted er mere overskueligt, ofte med færre gæster og mere plads på pisterne, og ro på når man skal tage liften. Er børnene store nok til at køre lidt selv, er det ofte nemt at aftale, at man ses et aftalt centralt sted, uden at skulle bekymre sig for, at børnene bliver væk på vejen. Det kunne fx være Trillevallen, Bydalsfjällen, Lofsdalen eller Storlien. Vil du mere end at stå på ski, passer byen Östersund dig.

Et større sted har flere muligheder, mere varieret skiløb, og hvis familiens skierfaring spænder bredt, kan det være en fordel, så både nybegyndere og erfarne får en god oplevelse. De større skisportssteder har flere faciliteter, fx indendørs aktiviteter, hvis der er brug for noget variation. Gode store skisportssteder er fx Åre, hvor områderne Åre Björnen og Duved-Tegefjäll er de mest børnevenlige. Vemdalen og Funäsfjällen tilbyder også en meget bred vifte af pister og faciliteter, der passer til både begyndere og erfarne skiløbere.

Skip to content